Ongelijkheids Maximum -Kapitalitische ontwikkelingshulp


Kapitalitische ontwikkelingshulp


Created: 2016-05-22 Last modified: 2016-05-23 Published: 2016-05-22

Het is hartstikke mooi dat we hulp bieden aan de derde wereld. Natuurlijk moeten we in stand houden wat voor goede dingen die we doen. Echter er valt een kanttekening te plaatsen. Wanneer er een ramp zich voltrekt dan komt de hele wereld naar dat land. Vervolgens wordt de economie platgelegd door de hulporganisatie. Wanneer de hulp organisatie besluiten te vertrekken komt de land in een economisch en politiek zwart gat.

Ik wil een verbeterpunt introduceren en dat is kapitalistische ontwikkelingshulp. De eerste wereld heeft nu al een budget voor het besteden van ontwikkelingshulp. Dit budget zal volgens dezelfde methodieken tot stand komen. De besteding gaat echter wel anders. In plaats dat wij voor de democratische gekozen leiders van de derde wereld gaan denken, gaan we de leiders van de derde wereld die democratisch gekozen zijn zelf hun eigen land laten besturen. Wij laten de leiders van de derde wereld zelf programma's en invulling bedenken wat hun land nodig heeft. Vervolgens maken deze landen een winkel met hulpprogramma's die gefinancierd moeten worden. De eerste wereld kan dan hun bestaand budget gebruiken om vervolgens te selecteren welke financiële hulpprogramma's ze gaan financieren.

Ik wil bij dit systeem 1 kanttekening plaatsen dat is bijvoorbeeld: er is geen democratisch tot stand gekomen bestuur is zoals in Irak. Hier zal daardoor dit systeem niet werken.

De voordelen zijn legio. Doordat de leiders van de derde wereld controle hebben over de ontwikkelingshulp in eigen land kunnen ze zelf een koers uitstippelen. De eerste wereldlanden kunnen de koers nog steeds beïnvloeden wanneer ze zoiets hebben daar wil ik mijn steun niet aan uit geven dan kan dat nog steeds. De leiders van de derde wereld kunnen nu systemen in eigen land ontwikkelen waar hun eigen bevolking een baan krijgt, ontwikkeld en tegen de kostprijs van hoe duur de arbeiders zijn in eigen land (goedkoper dus). Expertische die ze niet in eigen land hebben kunnen ze nog steeds inkopen in de eerste wereld. Ik denk dat deze methode zal leiden dat van het ontwikkelingshulpgeld meer geld naar projecten stroomt binnen het land wat ontwikkeld moet worden. Tevens ontstaan er organisatie structuren die goed zijn voor dat land en is het niet een externe organisatiestructuur buiten het land. Omdat de organisatiestructuren lokaal zijn zullen de organisatiestructuren lokale mensen aantrekken en deze lokale mensen een baan geven die bijdraagt aan het opbouwen van dat land, in plaats van dat mensen in externe landen banen hebben om het land te ontwikkelen.


Voer hier uw username en password in:

Username
Password