Ongelijkheids Maximum -Goede doelen

Goede doelen


Created: 2016-04-24 Last modified: 2016-04-24 Published: 2016-04-24

Goede doelen is een bekend mechanisme om geld aan een bepaald 'goed' doel te geven. Vaak zijn het doelen waar normaal geen geld voor is zoals armoede bestrijding in andere landen, Milieu, geloof, opvoeden van kinderen en meer van dat soort zaken.

Het mooie van dit systeem is dat iedereen een doel kan bedenken waar geld voor moet komen. Het aspect dat het zo open is wat voor doel het is en er weinig tot geen restricties zijn hierin zorgt ervoor dat ieder idee aan bod kan komen. Een ander voordeel van dit systeem is dat je geen politici nodig hebt om het uit te voeren. Iedere burger die sponsors bij elkaar kan krijgen kan een goed doel oprichten.

Een bekend fenomeen hierin is crowdfunding. crowdfunding wordt zelfs gebruikt voor het financieren van doelen die niet zozeer een humaan doel hebben. In de situatie van crowdfunding is het normaal dat je ook doelen hebt die puur kapitalistisch gebaseerd zijn. Hierdoor vervaagd een deel van het originele concept dat een doel goed moet zijn. Het betekent dus ook dat een doel geld mag opleveren wat een kapitalistische waarde is.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password