Ongelijkheids Maximum -Wat als je geen werk hebt - negatieve inkomstenbelasting


Wat als je geen werk hebt - negatieve inkomstenbelasting


Created: 2016-03-2 Last modified: 2016-04-16 Published: 2016-03-2

Niet iedereen heeft werk. Het ongelijkheidsmaximum houdt zich alleen bezig met mensen die werken en daar de rijkdom eerlijker verdelen. Is er een oplossing voor de vele mensen die in een uitzichtloze positie zitten? Het ongelijkheidsmaximum gaat dat niet oplossen. Er bestaat al een oplossing en dat heet: Negatieve inkomstenbelasting, deze is gepromoot door Milton Friedman.

Het negatieve inkomstenbelasting werkt als volgt. Stelt je voor je hebt een 1 personen huishouden. Je stelt de negatieve inkomstenbelasting in op 2000 euro. Mensen die geen geld hebben dus een negatieve inkomstenbelasting van -2000 euro. Hiervan is een belastingtarief van 50%. Dat betekent dat deze persoon 1000 euro krijgt. Stel je hebt een persoon die 1000 euro verdient. Dan heb je een negatieve inkomstenbelasting van -1000 euro. Hiervan 50% is dat deze persoon 500 euro krijgt. Wanneer iemand 2500 euro verdient dan heeft deze een belastbaar inkomen van 500 euro. 50% betekent dat deze persoon 250 euro moet betalen

In ons huidige systeem klagen de mensen die een uitkering hebben: als ik meer geld wil verdienen kan ik beter zwart gaan werken. Het huidige systeem vertelt de mensen als je  werkt dan moet je dat betalen aan je uitkeringsinstantie. Dit betekent dat uitkeringstrekkers er niet beter van worden om te gaan werken. Wat je graag wilt is dat er een stimulans ontstaat om te gaan werken. Deze stimulans kan je ideaal creëren met een negatieve inkomstenbelasting.


Voer hier uw username en password in:

Username
Password