Ongelijkheids Maximum -Intern kapitalisme door ongelijkheidsmaximum

Intern kapitalisme door ongelijkheidsmaximum


Created: 2017-08-4 Last modified: 2017-08-4 Published: 2017-08-4

We leven in het tijdperk van multinationals. Ons kapitalistisch systeem is in een tijd ontstaan toen dit soort fenomenen er nog niet bestonden. We zitten dus in een nieuwe fase en misschien is het goed om te kijken om dingen te herzien.

Het succes van het kapitalisme is dat mensen gestimuleerd worden om hun best te doen omdat ze zo geld binnenhalen. Innoveren, klantgericht en oplossingsgericht werken is een logisch vervolg van kapitalisme. De kracht is dan ook de concurrentie tussen verschillende bedrijven.

De interne werking van bedrijven is totalitair. De baas van het bedrijf is de leider, en de rest van het bedrijf zijn de volgers. Dit was niet zoeen probleem omdat we niet de giga bedrijven hebben die we nu hebben. In wezen komt het er op neer dat 1 leider alles kan zeggen tegen hun werknemers en dat de werknemers alles moeten slikken. Dat betekent dat de interne werking totalitair is. In onze huidige kapitalistische systeem betekent dus dat alleen mensen die aan de top van een bedrijf staan dat zij het echte kapitalisme kunnen bedrijven. Voor hun geld de regel: als je presteert dan kan je een beloning binnenhalen. Maar voor de rest van het bedrijf geld de regel dat ze gewoon hun werk moeten doen en er daardoor niks kapitalistisch aan is maar naar je baas luisteren en deze volgen zoals in een totalitair systeem. 

Je kan natuurlijk zeggen dat grote bedrijven zich moeten opsplitsen zodat er meer kapitalisme komt. Het ongelijkheidsmaximum kan meer intern kapitalisme creëren. Wanneer je een bonus systeem introduceert en het ongelijkheidsmaximum ook toepast op het bonus systeem creëer je een intern systeem binnen het bedrijf met dezelfde voordelen als het kapitalisme heeft voor bedrijfsleiders. Als er binnen een laag maximaal 60% ongelijkheid mag zijn dan zegt het systeem niet dat het erg is als er 50% ongelijkheid is. Dus het bied een mogelijkheid om een bonussysteem te creëren waar je dus doormiddel van bonussen van bijvoorbeeld 60% naar 50% kan gaan en dat het dus per afdeling verschild. In de afdeling zal het betekenen als de loon van het afdelingshoofd stijgt stijgt ook het loon van de werknemers in de afdeling. Zo krijg je dus een interne werking van kapitalisme. Want werken loont. Door zoeen mechanisme in te voeren ga je dus van een bedrijf met een intern totalitair systeem naar een meer intern kapitalistisch systeem waar werken echt loont.

Als u meer informatie wilt over dat het systeem steeds minder wordt dat werken loont dan kunt u hier kijken.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password