Ongelijkheids Maximum -Earth Company VS The Venus Project


Earth Company VS The Venus Project


Created: 2017-09-18 Last modified: 2017-09-18 Published: 2017-09-18

In een wereld waar we allemaal inzien dat er problemen zijn, zijn er meerdere mensen die problemen willen oplossen en soms dezelfde. Het probleem is dat grondstoffen eindig zijn. Zowel Earth Company als The Venus Project willen dit probleem oplossen. Waarom ik voor de Earth Company zou kiezen wil ik graag toelichten.Laten we eerst kijken wat de grote verschillen zijn tussen de twee.

The Venus Project (resourced based economie)Earth Company
Resource Managementxx
Natuur Management?x
Democratiex
Kapitalisme
x
Gratis productenx
Resource based economyx

Het grote verschil is dat de Earth Company de democratie en het kapitalisme in takt laat terwijl The Venus Project de economy inclusief democratie helemaal wil vervangen door een resource based economy. Hij gaat er vanuit dat politici verkeerde beslissingen nemen en dat kapitalisme lijdt tot verspilling van energie. The Venus Project claimt zo een optimalere samenleving te creëren en deze taken worden overgenomen door wetenschappers.

Het probleem met wetenschap is dat de wetenschap gebaseerd is op vaststaande feiten (uitgelegd in dit artikel). Er moeten keuzes gemaakt worden waaraan de grondstoffen worden besteed en dit hoeft niet altijd logisch te zijn. Het probleem is dat we dan alsnog een soort politieke constructie nodig hebben om de keuze te maken. Tevens lijkt me het stoppen met het kapitalisme een heel vergaande maatregel. Wat hij voorstelt is een soort van planeconomie. Planeconomie heeft keer op keer uitgewezen dat het geen goed model is voor de economie (lees hier voor meer informatie).

Het voordeel van de Earth Company is dat hij de kernsystemen van onze samenleving in takt laat. Inplaats van vervanging van de systemen zoals democratie en kapitalisme wil Earth Company iets toevoegen aan het systeem. Een bedrijf of monitair fonds voor de aarde genaamd de Earth Company moet er voor zorgen dat de doelen die beide ideeën nastreven gehaald worden.
Voer hier uw username en password in:

Username
Password