Ongelijkheids Maximum -Visie = Doe mee aan de revolutie

Visie = Doe mee aan de revolutie


Created: 2015-11-27 Last modified: 2017-09-10 Published: 2015-11-27

We leven in een wereld waar steeds minder mensen meer hebben en steeds meer mensen weinig hebben. De rijken worden rijker en de armen worden armen. We kunnen de macht voelen van multinationals. Zijn die minderheidsgroep die steeds meer hebben ook meer mens? Het antwoord is waarschijnlijk zijn het zeer intelligenten mensen die competent zijn en een beetje geluk hebben gehad in het leven. Maar deze mensen zijn eigenlijk ook gewoon mens. Net zoals die arme man op straat. Ze zijn net zo mens als jij en ik.

Met het ongelijkheidsmaximum stelt de samenleving in staat om controle te krijgen over deze ongelijkheid. Politici kunnen maatregelen nemen. Vakbonden kunnen met cijfers komen over ongelijkheid. Bazen van bedrijven worden 1 keer per jaar gedwongen om toch eens na te denken over al die mensen die voor hem werken en waarom de verhoudingen zo zijn zoals ze zijn. Het houdige ongelijkheidsmaximum is meer dan 99% voor de grotere bedrijven en ketens.

Er gaan al verschillende geruchten dat ongelijkheid slecht is voor de samenleven. De top pot hun geld op en de armen moeten overleven. Het zou zelfs goed voor de economie zijn dat arme mensen geld krijgen want ze geven het gelijk uit en daardoor rolt het geld en is er dus economische winst te boeken. Mensen doen nog net geen moord om het beter te krijgen. Vechten concurrentie en elkaar naar beneden halen voor geld is een slechte eigenschap. Met het ongelijkheidsmaximum zal de strijd minder hevig worden omdat er minder te verliezen valt en te winnen. Met het ongelijkheidsmaximum word er inzicht gegeven naar alle mensen in het bedrijf waarom er een bepaalde ongelijkheid is in het bedrijf. We zijn dan niet gelijk als je kijkt naar inkomen maar we zijn wel waardevol en dat mag je ook zien aan je loon. Doe mee met de revolutie en promoot het ongelijkheidsmaximum.

Wat een samenvatting van dit verhaal is dat iedereen in het bedrijf waardevol werk doet. Maar dat de waarde van iemand niet wordt toegekend bij het merendeel van de werknemers. Dit systeem moet er voor zorgen dat de waarde die iemand toevoegt aan het bedrijf ook daadwerkelijk wordt gegeven op het loonstrookje.