Ongelijkheids Maximum -Juridisch en Financieel rechtspersoon van de Aarde

Juridisch en Financieel rechtspersoon van de Aarde


Created: 2017-09-10 Last modified: 2017-09-11 Published: 2017-09-10

Als de Aarde een rechtspersoon is kan de Aarde een gedupeerde zijn en zijn recht gaan halen. De huidige situatie is dat we een democratie hebben en het kapitalisme. De democratie hoort de spelregels van het kapitalisme te bepalen maar is doordrenkt van lobbyisten van bedrijven. Hierin zou je kunnen zeggen dat we moeten kijken naar of de democratie nog in verhouding is met het kapitalisme. Maar dit is niet van zoeen groot belang voor de Aarde Company.

Wat de democratie neigt te doen is een minimale voorwaarde stellen. Zoals bijvoorbeeld een uitkering. Het is goed om minimale voorwaarde te stellen waar mensen niet onder mogen zakken. Maar er moet ook iets anders gebeuren namelijk waar ook het ongelijkheidsmaximum op gebaseerd is. Er moet ook een balans komen tussen de maximum inkomen en de minimum inkomen en daar is het ongelijkheidsmaximum op gebaseerd. 

Bij de democratie toe neigt is dit hetzelfde te doen voor de Aarde. Als het echt niet minder kan komt de democratie in actie. Dit is ook het probleem met een democratische oplossing doormiddel van wet en regelgeving dat het neigt naar minimale standaarden. Het werkelijke probleem dat de Aarde geen rechten heeft los in wezen ook niet op. Om het probleem bij de wortel aan te pakken moet het een onderdeel worden van het kapitalisme zelf. Kortom een rechtspersoon. Wanneer de Aarde een bedrijf is dan hoeft hij zich niet aan minimum te houden en kan de Aarde Company zelf beslissen wat voor de Aarde goed is. Er is ooit gedefinieerd wat de Aarde ons geeft en wat we dus lenen of kopen van de Aarde:
- Biodiversiteit
- Klimaat
- Nitrogeen & Phosphorus vervuiling
- Land
- Water
- Oceanen
- Atmosfeer
- Chemische vervuiling
- Ozon Sfeer

Aangezien ik al aangegeven heb dat de Aarde Company geen normaal bedrijf is, is een belangrijke restrictie voor de Aarde Company dat hij alleen voor gedefinieerde producten mag verkopen. Mij lijkt de bovengenoemde producten een goed startpunt en misschien kunnen we met 1tje beginnen en dan uitbreiden. Een ander punt is dat de aarde niet gecreëerd is door een maker (of de maker is god volgens sommige mensen). Dus de CEO's van de Aarde Company zijn geen eigenaren zoals eigenaren van standaard bedrijven. Ze hebben meer de functie van managen en organiseren en beslissingen nemen zoals managers en CEO's doen maar zijn daar in tegen niet eigenaar.